Studenten Peru in 2021

Onze stichting heeft het afgelopen jaar weer een aantal mensen in Peru via de stichting HoPe voorzien van financiële ondersteuning bij hun studie. Hieronder staat aangegeven waarin de studenten zijn ondersteund.

Naam Herkomst Studie Jaar Instituut Ondersteuning Informatie
Waldir Industrie-terrein Cusco Topografie VI semester SENSICO Inschrijving en Maandgeld Door de pandemie heeft hij de lessen virtueel gevolgd in een internetcafe. Hij volgt alleen de theoriecursussen. De praktijkcursussen worden hervat zodra de coronasituatie dat weer toelaat. Aangezien de lessen virtueel zijn, zijn het lesgeld en de maandelijkse vergoedingen verminderd. De leerling geeft aan dat hij moeite heeft met het uitvoeren van zijn Autocad-taken. Voor dit programma is een computer of laptop met een grotere capaciteit vereist.

Hij woont bij zijn vader in een gehuurde kamer, en op zijn vrije dagen (zaterdag en zondag) helpt hij zijn vader met wat klusjes.

David Inheemse gemeenschap Chaullacocha Gastronomie VI semester Instituut ARARIWA – Urubamba Inschrijving en Maandgeld David Dario zit in zijn laatste semester. December 2021 heeft in december 2021 zijn studies beëindigd. In het laatste semester heeft hij stagegelopen in een toeristisch restaurant in Urubamba. Binnen zijn stage kreeg hij een kleine vergoeding waarmee hij de huur van zijn kamer en andere persoonlijke uitgaven kon betalen. In de toekomst wil hij een eigen restaurantje openen. David Dariois is heel tevreden met zijn studie.
Daniel Inheemse gemeenschap Patacancha Verpleegkunde II semester Instituut Antonio Lorena Inschrijving en Maandgeld Hij woont momenteel bij zijn zus in de stad Cusco. Zijn lessen zijn virtueel vanwege de COVID-19 pandemie. Zijn cijfers zijn uitstekend en hij is zeer toegewijd aan zijn studie. Hij zegt dat hij in de toekomst dokter zou willen worden, maar eerst moet hij deze studie met goed gevolg afronden.
Alfredo Inheemse gemeenschap Patacancha Basisonderwijs II semester Instituut La Salle Inschrijving, maandgeld, internet en huur kamer Hij woont in een gehuurde kamer in Urubamba en volgt zijn virtuele lessen in een internetcafé. Alfredo werkt graag met kinderen en studeert nu kleuteronderwijs. Zijn moeder ondersteunt hem met eten en andere persoonlijke uitgaven.
Isaac Inheemse gemeenschap Patacancha Hotel- en restaurant administratie II semester Instituut Khipu Inschrijving en Maandgeld Isaac is oud-leerling van de middelbare school in Patacancha. Hij volgt zijn virtuele lessen bij hem thuis in de inheemse gemeenschap Patacancha. Omdat het internet in de gemeenschap niet erg stabiel is heeft hij regelmatig moeite met het volgen van de lessen.
Vanessa Boerengemeenschap Racchi Ayllu Toerisme IX-semester Universiteit San Antonio Abad del Cusco Internet Vanessa is alleenstaande moeder en woont met haar ouders in de boerengemeenschap Racchi, zij heeft een zoontje van 2 jaar.

De stichting steunt haar met de betaling van het internet zodat zij haar virtuele lessen thuis kan volgen.

Dit vind je misschien ook leuk...