Bezoek Hilly Bouwman

 

Frenk en Jos hebben op woensdag 19 januari bij Jos thuis met Hilly Bowman geluncht. Hilly is momenteel in Nederland en onze contactpersoon voor onze leerling Akram Dumba in Uganda. Het gaat goed met Akram en hij zit nu in de laatste klas van de lagere school. Zijn studie resultaten zijn heel goed en hij is van plan, als er financiële middelen zijn, naar de middelbare school te gaan en in de toekomst mechanical engineering te studeren.

Hilly vertelde heel enthousiast over Uganda zette een life verbinding op met Kenny, die het opvangcentrum Springs of Joy voor straatkinderen leidt.

Het opvangcentrum is gevestigd in een sloppenwijk in Kampala, de hoofdstad van Uganda. Heel leuk om te zien hoe zij deze opvanglocatie van de kinderen hebben ingericht. Akram was er  op dat moment zelf niet omdat hij vanaf 10 januari weer met de school is begonnen en zijn school is een kostschool in de nabijheid van Kampala.

Zie voor meer informatie ook  www.springsofjoy.org.

 

 

Hilly woont zelf nu al enkele jaren op Oost-Timor, waar zij ook veel ontwikkelingswerk doet. Vrouwen en mannen met een beperking krijgen training/opleiding en zij krijgen werk in een klein productiebedrijf waar gasflessen worden gerecycled en textiel producten worden gemaakt met met borduurwerk, naaien, zeefdruk en binnenkort met natuurlijkstofverven. Zie ook  www.re-loka.com.

Zover een Tristan update van de resultaten van Akram onze leerling in Uganda en Hilly onze contactpersoon in deze.

Groetjes

Namens het Bestuur

Frenk en Jos.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...