Bericht uit Peru

Peru lijkt langzaam uit het corona dal te kruipen, ikzelf krijg morgen mijn tweede prik en dat geef mij heel veel rust. In het departement Cusco loopt het aantal besmettingen langzaam terug. In het departement Arequipa is het tegenovergestelde echter aan de gang, daar grijpt het Delta-variant dusdanig om zich heen dat het hele departement in quarantaine is en toegang met andere delen van het land afgesloten. De verwachting is dat het verder op zal rukken in andere delen van Peru dus we mogen niet te vroeg juichen.

De uitslag van de tweede ronde van de verkiezingen laat op zich wachten. De linkse kandidaat Castillo lijkt een krappe meerderheid te hebben maar er zijn aanwijzingen van fraude waardoor er nog geen winnaar is uitgeroepen.

Mochten de versoepelingen in Nederland verder gaan dan zit er een kans in dat ik eind dit jaar (oktober/ november) naar Nederland kom. Dit jaar viert HoPe haar 30-jarig bestaan en we willen dat samen met het bestuur, vrijwilligers en sponsors vieren. Er staan virtuele activiteiten gepland maar als het enigszins mogelijk is willen we dat ook in een bijeenkomst doen waarbij we fysiek aanwezig kunnen zijn. Ik laat jullie dat bijtijds weten. Mocht dat niet lukken dan is er altijd iemand van het bestuur van HoPe Nederland bereid om jullie een bezoekje te brengen.

Dankzij jullie ondersteuning kan David dit jaar zijn opleiding gastronomie afronden. David komt uit een arm gezin uit een inheemse gemeenschap. Zijn familie neemt deel aan ons programma voor voedselzekerheid. Binnen het programma stimuleren wij ook het verbeteren van de woningen. De familie van Dario heeft het huis flink opgeknapt en een nieuwe keuken-eetkamer gebouwd. HoPe heeft afgelopen dinsdag een rookvrije keuken geïnstalleerd. In de traditionele keukens is geen rookafvoer waardoor het vertrek tijdens en na het koken altijd vol hang met een verstikkende rook.

Heel veel dank voor jullie super belangrijke ondersteuning aan het studieprogramma.

Met vriendelijke groet,

Walter Meekes

Stichting HoPe Holanda Peru

https://stichtinghope.org

Dit vind je misschien ook leuk...