Berichten uit Zuid-Amerika en Uganda

Onze jaarlijkse bijeenkomstĀ  was dit jaar in het Gemeenschapshuis in Roosteren. Walter Meekes, onze contactpersoon in Peru, heeft weer een mooie en leuke presentatie gegeven over zijn werk aldaar. Hij is nu al 30 jaar in Peru en werd afgelopen jaar dan ook op meerdere plekken in Nederland hiervoor gefeliciteerd. Ook onze Stichting heeft hem op onze bijeenkomst hiervoor bedankt met een flesje wijn.
Zoals jullie ongetwijfeld in de krant gelezen of op tv gezien hebben is het in Peru, en ook in Cusco, onrustig. Onze studenten hebben daar ook last van, maar gelukkig gaan de studies, wel vaak op afstand, gewoon door. Afgelopen jaar zijn zelfs drie van onze studenten afgestudeerd, namelijk David, Roger en Luis (zie bijgaande foto)
Waldir is momenteel ook aan het afstuderen. Met de andere studenten die wij gedeeltelijk ondersteunen gaat het ook goed.
In Bolivia was er weer contact met Anna Haarman. Wij ondersteunen in Bolivia op dit moment twee studenten, Manuel en Maria Carmen. De cijferlijst van Manuel was weer positief, alleen maar voldoendes. Maria Carmen doet op dit moment tentamens en wij horen in januari hoe deze zijn verlopen.
Akra uit Uganda stuurde een bericht:
Akram heeft de lagere school met goed gevolg afgerond. Hij gaat, met de ondersteuning van Tristan Foundation, verder met de middelbare school opleiding.
Wij danken jullie voor de steun afgelopen jaar en wensen jullie fijne feestdagen en een gezond 2023.
Het bestuur
Ralph Maassen
Frenk Thewissen
Jan Geelen
Jos Cremers

Dit vind je misschien ook leuk...