Samen sterk voor de kansarme kinderen in de wereld

Doel Stichting Tristan: “Onderwijs voor kansarme kinderen in het Andesgebergte. ”

Hoe geef je jongeren een betere toekomst? Jongeren die generaties lang in armoede leven? Hoe haal je hen uit deze vicieuze cirkel? Wij zijn ervan overtuigd dat je dit doet door het aanbieden van onderwijs. Met de juiste opleiding kunnen jongeren een baan zoeken en geld verdienen. En hier helpen wij hen bij. Hoe? Met twee Nederlandse hulpverleners die in het Andesgebergte wonen. Wij hebben regelmatig contact met hen. Zij informeren ons welke jongeren we helpen en hoe we dat doen.

Wij werken met Nederlandse hulpverleners

Stichting Tristan werkt samen met twee Nederlandse hulpverleners, Walter Meekes uit Peru en Anna Haarman uit Bolivia. Zij wonen beiden in het Andesgebergte. Zij zetten zich beiden op een betrouwbare en effectieve wijze in kansarme kinderen te ondersteunen. Omdat zij in het Andesgebergte wonen leggen ze makkelijk contact met de lokale bevolking. Zij weten welke jongeren we kunnen helpen en zorgen ervoor dat deze jongeren een studie kunnen volgen door onze donaties. Wij hebben regelmatig contact met Walter en Anna en zij leggen hierbij verantwoording af over de studieresultaten en voor de gelden die zij van ons ontvangen.

De coronacrisis slaat ook hard toe in het Andesgebergte

Helaas worden de problemen alleen maar groter door de huidige coronacrisis. Vooral de onderkant van de bevolking wordt zwaar getroffen. Voedselvoorzieningen die hen niet bereiken door corruptie en de “klassen”-maatschappij maakt vele gezinnen in het Andesgebergte zeer kwetsbaar met alle gevolgen van dien.

Anna stuurde me vorige maand nog een mail hoe zij in deze corona tijd mensen probeert te helpen:

Vanuit ons centrum maken we nog steeds voedselpakketten en delen we die uit in arme wijken, dat is momenteel waar ik me nu bijna alleen mee bezig houd, en soms als ik zeer ernstige situaties tegenkom, waar ik andere hulp geef, als ik dat kan. Zoals afgelopen week een hoogzwangere vrouw met 2 kleine kinderen en haar man met rugproblemen. Ze hadden met hun vieren 1 klein matras om op te slapen. Ik heb die man mee naar de dokter genomen en die heeft een medische behandeling gekregen, ik heb bedden en matrassen gekocht, dekens, levensmiddelen en kleding voor hun kinderen gegeven en voor de aankomende baby. Ze waren in deze situatie terecht gekomen doordat hun woning op een onbewaakt moment is geplunderd en die man was bij een bouwklus door zijn rug gegaan, en geen rode cent om uit de situatie te kunnen komen. 

Juist deze jongeren, uit arme gezinnen, steunen wij. Zo heeft Osmar bijvoorbeeld succesvol zijn middelbare school afgerond en wil hij zijn droom verder waarmaken als zanger. Een andere studente, Carmen, is geslaagd voor het toelatingsjaar en gestart aan de universiteit met een opleiding voor planning en milieu. Zij zijn degenen die kunnen zorgen voor een betere toekomst voor een heel gezin en/of familie. Zij zijn de sleutel naar een verbetering van de levensomstandigheden voor een kansarme generatie in Peru en Bolivia.

WORDT OOK VRIEND VAN TRISTAN FOUNDATION EN MINIMAAL € 2,40 PER WEEK (€ 125,-  PER JAAR) OP NL90 RABO 0120 1133 41.
SAMEN MAKEN WE DE WERELD EEN BEETJE MOOIER!

Alvast bedankt namens de jongeren die al een mooie studie hebben afgerond. Alejo, Eleuteria, Eliana, Estefania, Florentina, Julio, Lia, Lidia, Marcella, Maria, Rebeca, Widiyanti, Celenia, Flor, Bertha, David, Alicia, Eusebio, Juvenal, Vicente, William, Analia, Felicitas, Leoncio, Luis, Akram, Manuel, Osmar, Carmen en Laura.

Neem voor meer informatie contact op met de secretaris Jos Cremers, tel.: +31 653713142

Twijfelt u nog? Tristan heeft de ANBI status en fiscale aftrekbaarheid is mogelijk!