Over ons

Tristan Foundation

Tristan Foundation is opgericht op 16 oktober 2009.

Ons doel:

Het stimuleren en (financieel) ondersteunen van ontwikkelingsmogelijkheden van personen en instellingen/projecten.

Projecten:

In 2009 is gestart met de studie ondersteuning van een aantal studenten in Indonesië. Sinds 2011 steunen wij voornamelijk studenten wonende in het Andesgebergte in Bolivia en in Peru. In 2018 is een scholier uit Uganda toegevoegd aan onze lijst van scholieren/studenten.

Wij betalen de studie van deze studenten zodat zij kunnen bouwen aan een betere toekomst. Voor een overzicht van deze studenten zie een overzicht van de studenten in Peru en een overzicht van studenten in Bolivia.

De Stichting Tristan wordt momenteel bestuurd door Jos Cremers:

Jos Cremers_NL

Na de studie bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, is Jos Cremers, veertig jaar werkzaam geweest in diverse disciplines zoals logistiek -, inkoop – en informatie management in leidinggevende functies. Momenteel geniet hij van zijn pensioen. Vanaf de oprichting van Stichting Tristan is hij secretaris van deze stichting. Verder is hij voorzitter van het Gemeenschapshuis te Roosteren. Zijn motto luidt: “verander de wereld, maar begin bij jezelf!”

Jammer genoeg zijn de twee andere bestuursleden om persoonlijke redenen afgelopen jaar gestopt met deze werkzaamheden. Wel zijn zij steunend lid gebleven. Het aantal leden bedraagt momenteel 15 en het streven is om dit komend jaar te verhogen naar 25 en het Bestuur weer aan te vullen met twee nieuwe leden.

Tristan Foundation is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI):

Het aanmerken als algemeen nut beogende instelling heeft tot gevolg dat er voor de instelling en haar donateurs een aantal fiscale faciliteiten open staan. Vindt meer informatie over ANBI op de rechterzijde van deze pagina.