Nieuws van onze student in Bolivia

Celena is afgelopen maand afgestudeerd! Ondanks diverse tegenslagen is zij dankzij onze financiële steun afgestudeerd en is zij nu gediplomeerd apotheker!

Naast Celena kregen nog drie studenten ondersteuning van ons namelijk Manuel en Maria Ticona.  Zij zitten beide op de universiteit. Gelukkig zijn de universiteiten in Bolivia na een maand te hebben stil gelegen vanwege de pandemie, hierna tot heden digitaal les gaan geven. Met Manuel en Maria gaat dat heel goed en ze hebben hun mooie studieresultaten met een bijbehorende brief vorige maand aan ons gestuurd.

Osmar Molle, onze muziekleerling, heeft slechts 2 maanden nog muziek en zangles kunnen volgen. Daarna zijn die muzieklessen ermee opgehouden en niet meer open gegaan. In de tussentijd is hij naar Santa Cruz gegaan en regelt daar het verkeer als vlaggenzwaaier (de rode en groene vlag)  bij de wegwerkzaamheden. De bijdrage van ons aan hem zijn naar Manuel en Maria gegaan voor de aankoop van een laptop.

Hoe is het met onze oud studenten in Bolivia::

  • Maria del Carmen werkt in een apotheek, ze heeft een vaste baan en intussen ook een tweede kindje.
  • Rebecca heeft ook een vaste baan en werkt nog steeds bij een bruidskleding atelier, die momenteel vooral mondkapjes maken.
  • William had een contract bij een baas maar die is niet verlengd in verband met de corona crisis. Hij heeft zelf ook corona gehad en is momenteel op zoek naar een andere baan.
  • Arminda Flores van haar geen nieuws.
  • Laura Tomas is afgestudeerd als radioloog maar jammer genoeg nog geen vaste baan. Ze doet wel vaker omroepwerk en helpt in de tussenliggende periodes haar moeder met verkoop van groente op de markt
  • Lucinda Velasques geen nieuws.

Dit vind je misschien ook leuk...